gastro postao
Chili con carne smatra se jednim od najpoznatijih meksičkih jela
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 639
Potrebno vam je
- 400 g govedina, krta, mljevena
- 500 g pelati
- 350 g grah,crveni
- 200 g kukuruz (u slavnoj vodi)
- 2 kom luk ,crveni
- 1 režanj češnjak
- 2 žlica ulje maslinovo
- 1 žličica čili u prahu
- 1 kom čili papričica
- 1 žličica kim
- 0.50 kom štapić cimeta
- 100 g sušena rajčica
- papar
- sol
Priprema
- Pripremite duboku metalnu tavu ili posudu s poklopcem.
- Sitno sameljite luk i češnjak u blenderu te ih pržite na maslinovu ulju dok ne omekšaju.
- Dodajte čili u prahu, ljutu papričicu, kim, sol i papar.
- Zatim umiješajte mljeveno meso i nastavite kuhati.
- Sameljite sušene rajčice s uljem iz staklenke. Dodajte ih mesu s pelatima, zrnjem kukuruza, štapićem cimeta i čašom vode.
- Kad prokuha, pokrijte folijom za pečenje ili poklopcem. Smanjite vatru i ostavite neka se krčka još sat vremena.
- Pola sata prije kraja dodajte grah iz limenke.
Chili con carne smatra se jednim od najpoznatijih meksičkih jela
Izvor Skuhatćute