gastro postao
Od mljevenih keksa, maslaca i mlijeka jednostavno je napraviti podlogu za čokoladice koje je dovoljno ohladiti, a bogate čokoladne smjese od orašastih plodova povezat će se u pećnici
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 15
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 477
Potrebno vam je
- 175 g maslac, slani
- 250 g keksi, mljeveni
- 2 žlica kakao u prahu, nezašećereni
- 1 šalica kokosovo brašno
- 1 šalica čokolada
- 1 šalica grožđice
- 0.50 šalica badem, oljušteni suhi
- 0.50 šalica lješnjak ,suhi
- 95 ml mlijeko, kondenzirano
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 160°c i obložite lim (30 cm x 24 cm) papirom za pečenje. Rastopljeni maslac pomiješajte s mrvicama keksa i kakaa. Koristeći mokru lopaticu ili mokrim rukama rasporedite smjesu preko lima i pritisnite čvrsto prema dolje.
- Pospite kokosom, čokoladom,grožđicama, bademima i lješnjacima ravnomjerno po smjesi. Preko svega pokapajte zaslađeno kondenzirano mlijeko. Pecite oko 20-25 minuta. Dobro ohladite u hladnjaku prije rezanja.