Recepti 12. veljače 2016.

Čokoladne palačinke s umakom od čokolade - jer dvaput je dvaput!

Čokoladne palačinke s umakom od čokolade
gastro postao gastro.24sata.hr
S dvostrukom dozom čokolade ne možete pogriješiti!

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 945

Potrebno vam je

  • 0.50 šalica kakao u prahu, nezašećereni
  • 170 g pšenično brašno, bijelo
  • 150 g šećer, kristal
  • 0.50 mala žlica soda bikarbona
  • sol
  • 2 kom jaje kokošje
  • 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 180 ml mlaćenica
  • 50 g maslac, slani
  • ulje suncokretovo
  • 200 ml vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
  • 200 g nestlé dessert noir čokolada

Priprema

  1. Za umak zagrijte vrhnje do vrenja i prelijte preko sitno nasjeckane čokolade. Ostavite oko minutu, a zatim dobro izmiješajte, dok se čokolada ne rastopi. Držite na toplom.
  2. Za palačinke prosijte kakao, brašno, šećer i sodu bikarbonu u veću zdjelu. Umiješajte u tu smjesu mlaćenicu, jaja, žumanjak i rastopljeni maslac.
  3. Zagrijte tavu na laganoj vatri i lagano premažite uljem.
  4. Ulijte po žlicu smjese u tavu i pecite dok se ne pojave mjehurići s gornje strane, okrenite pa pecite još oko minutu s druge strane.
  5. Ponovite s ostatkom smjese.
  6. Poslužite nekoliko palačinki položene jedna na drugu i prelijte umakom od čokolade. Prema želji, stavite na vrh malo tučenoga slatkog vrhnja.

Izvor Ana Ugarković

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.