gastro postao
S dvostrukom dozom čokolade ne možete pogriješiti!
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 945
Potrebno vam je
- 0.50 šalica kakao u prahu, nezašećereni
- 170 g pšenično brašno, bijelo
- 150 g šećer, kristal
- 0.50 mala žlica soda bikarbona
- sol
- 2 kom jaje kokošje
- 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 180 ml mlaćenica
- 50 g maslac, slani
- ulje suncokretovo
- 200 ml vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
- 200 g nestlé dessert noir čokolada
Priprema
- Za umak zagrijte vrhnje do vrenja i prelijte preko sitno nasjeckane čokolade. Ostavite oko minutu, a zatim dobro izmiješajte, dok se čokolada ne rastopi. Držite na toplom.
- Za palačinke prosijte kakao, brašno, šećer i sodu bikarbonu u veću zdjelu. Umiješajte u tu smjesu mlaćenicu, jaja, žumanjak i rastopljeni maslac.
- Zagrijte tavu na laganoj vatri i lagano premažite uljem.
- Ulijte po žlicu smjese u tavu i pecite dok se ne pojave mjehurići s gornje strane, okrenite pa pecite još oko minutu s druge strane.
- Ponovite s ostatkom smjese.
- Poslužite nekoliko palačinki položene jedna na drugu i prelijte umakom od čokolade. Prema želji, stavite na vrh malo tučenoga slatkog vrhnja.
Izvor Ana Ugarković