gastro postao
Omiljeni kolač u verziji s čokoladom
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 399
Kora
- 150 g oreo keksi
- 5 žlica maslac, slani
Nadjev
- 240 g krem sir
- 0.50 šalica šećer, kristal
- 0.25 šalica vrhnje kiselo (12% masti)
- 2 kom jaje kokošje
- 100 g tamna čokolada
- 0.50 šalica bademi, prženi
- sljezovi kolačići
Priprema
- Ugrijte pećnicu na 160°c. Namastite lim. Pomiješajte sastojke za koru u blenderu. Stavite smjesu u lim i pecite osam minuta. Ostavite sa strane da se ohladi.
- Smanjite temperaturu na 120°c. Napravite nadjev. Stavite čokoladu u posudu iznad pare i ostavite da se ohladi. Izmiksajte sir i šećer. Dodajte vrhnje pa sve pomiješajte. Zatim dodajte jaja i miksajte dvije minute. Ulijte otopljenu čokoladu i miksajte još dvije minute.
- Prelijte nadjev preko kore i pecite 45 minuta. Neka se torta ohladi u hladnjaku najmanje četiri sata ili preko noći. Istopite preostalu čokoladu pa pomiješajte sa sljezovim kolačićima i izmrvljenim bademima te stavite preko kreme na torti.
Izvor Skuhatćute