gastro postao
Zdrava Krava odabrala je novi tjedni recept, ovoga puta riječ je o desertu s mrkvom i bademom
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 476
Potrebno vam je
- 12 kriška mrvice (ili dvopek / od bijelog kruha )
- 5 kom jaje kokošje
- 250 g badem, oljušteni suhi
- 250 g mrkva, crvena
- limunov sok
- 3 mala žlica prašak za pecivo
- 200 g čokolada za kuhanje
Priprema
- Izmrvi dvopek.
- Sitno naribaj mrkvu.
- Jaja odvoji i pjenasto umuti žumanjke sa šećerom.
- U smjesu dodaj ostale sastojke (bademi trebaju biti mljeveni).
- Od bjelanjaka istuci čvrsti snijeg i lagano umiješaj u prethodnu smjesu.
- Smjesu ulij u kalup koji si prethodno obložio papirom za pečenje.
- Peci otprilike pola sata pri temperaturi od 180 stupnjeva.
- Glazura po želji, možeš samo posuti mljevenim šećerom (manje kalorija).