gastro postao
Čokoladnih deserata nikad dosta
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 311
Biskvit
- jaje kokošje
- 50 g maslac, neslani
- 70 g tamna čokolada
- 30 g pšenično brašno, bijelo
- 35 g šećer, kristal
- 50 ml voda
Krema
- 100 g tamna čokolada
- 500 ml vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
Priprema
- Rastopite čokoladu. Pjenasto umutite jaja sa šećerom pa dodajte razrađeni maslac, vodu i brašno. U smjesu dodajte rastopljenu čokoladu. Izlijte u kalupe i pecite na 200°c oko deset minuta.
- Za kremu zagrijte slatko vrhnje, dodajte razlomljenu čokoladu i miješajte dok se čokolada ne otopi. Kad se krema ohladi, istisnite je na biskvit.
Fotografije kolačića poslala nam je čitateljica Marijana Žinić iz Siska. Šaljite i vi vaše fotografije na mail gastro@gastro.hr.
Izvor Skuhatćute