gastro postao
Ukusni hrskavi kolačići premazani kremom od tamne čokolade
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 200
Smjesa
- 250 g šećer, u prahu
- 200 g nestlé dessert noir čokolada
- 125 g badem, oljušteni suhi
- 3 kom bjelanjak kokošji
- 1 prstohvat sol
Krema
- 100 ml vrhnje za šlag
- 100 g nestlé dessert corsé
Priprema
- Prethodno zagrijte pećnicu na 180°C.
- Razlomite čokoladu u komadiće i rastopite na pari.
- Pomiješajte 200 g šećera u prahu i naribane bademe. Dodajte otopljenu čokoladu i dobro promiješajte.
- Tucite bjelanjke dok ne stvrdnu, uz prstohvat soli. Zatim pomalo dodavajte preostali šećer i neprestano tucite dok ne dobijete glatku i sjajnu smjesu. Lagano umiješajte u gornju smjesu.
- Čajnom žličicom stavite smjesu na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 12 minuta. Nakon pečenja malo ohladite te dodajte kremu.
- Kremu pripremite na način da rastopite čokoladu na pari uz postupno dodavanje slatkog vrhnja. Kremu treba namazati dok je još topla.
- Vaši kolačići spremni su za posluživanje