gastro postao
Sasvim malo hladnog maslaca koji ćete umiješati u topli rižoto nakon što ga maknete s vatre dat će mu kremoznost
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 708
Potrebno vam je
- 600 g riža, polirana (ili brašno )
- 200 g korijen koromača
- 16 kom rajčice, cherry
- ulje maslinovo
- sol
- svježe mljeveni papar
- 1 režanj češnjak
- riblji temeljac
- maslac, slani
- 1 mala žlica crnilo sipe
Priprema
- Sitno nasjeckajte luk i protisnite češnjak te ga kratko pirjajte na mlakom maslinovu ulju kako bi ga aromatizirao.
- Nasjeckajte sitno i list koromača kako bi pustio finu svježu aromu te promiješajte s uljem. Dodajte carnaroli rižu na ulje te pustite da se sve postupno karamelizira i da riža počne pucketati.
- Podlijte toplim temeljcem. Odaberite po ukusu hoće li to biti riblji ili povrtni temeljac, no pripazite da nije presoljen kako biste odredili potrebnu količinu soli i papra po ukusu.
- Kuhajte uz povremeno miješanje da se sastojci prožmu. Temeljac dodajite prema potrebi, a prije kraja umiješajte žličicu sipina crnila kojim ćete obojiti rižoto.
- Na drugoj tavici kratko prepržite rajčice na malo maslinova ulja ili ih kratko pecite u pećnici narezane na lađice oko pola sata. Pospite ih cvijetom soli.
- Kada je riža kuhana, skinite rižoto s vatre te umiješajte kuglicu hladnog maslaca.
Sasvim malo hladnog maslaca koji ćete umiješati u topli rižoto nakon što ga maknete s vatre dat će mu kremoznost
Izvor "S okusom mora i soli", Marin Rendić