gastro postao
Maštovita kreacija ovog deserta nikoga neće ostaviti ravnodušnim
Vrijeme pripreme: do 30 min
Težina pripreme: Jednostavno
Potrebno vam je
- 6 kom jabuka (cijela)
- 0.50 l mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 3 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 125 g šećer, kristal
- 30 g pšenično brašno, bijelo
- 30 g gussnel dolcela
- 1 kom vanilija, štapić
- 1 žlica tamni rum
- mljeveni cimet
Priprema
- Operite jabuke (crvene)i izdubite im unutrašnjost. Stavite na papir za pečenje i pecite u pećnici desetak minuta na 200°c.
- Ohladite i pripremite kremu za nadjev. Stavite malo mlijeka (1/2 dl) i vaniliju u posudu s debljim dnom. Zagrijte na laganoj vatri.
- Pjenjačom dobro istucite šećer i žumanjke. Dodajte brašno i škrobno brašno te ostatak hladnog mlijeka. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. U posudu u kojoj ste zakuhali malo mlijeka stavite dobivenu glatku smjesu. Na umjerenoj toplini pustite da sve zavrije i snažno miješajte. Kuhajte oko 20 sekundi.
- Prelijte kremu u pogodnu posudu da se brže ohladi. Pospite površinu šećerom u prahu kako se ne bi stvorila kožica. Promiješajte kremu pjenjačom da postane glatka te dodajte u nju malo ruma i cimeta u prahu. Stavite je u vrećicu za kreme i pomoću slastičarske vrećice nadjenite jabuke.
Izvor Skuhatćute