Recepti 12. siječnja 2017.

Čudesna bakina pita s krumpirom

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Pita od krumpira ili pita krumpiruša brzo je i fino jelo u kojem možete uživati za doručak, ručak i večeru

Postupak pripreme pite od krumpira ili pite krumpiruše ovisi o tome želite li tijesto pripremiti sami ili koristite ono već kupovno, a zatim i o dodacima kojima ćete začiniti bazični recept za pitu.

Za pripremu domaćeg tijesta potrebno vam je brašno, voda i sol. Koristite li cijelu kilu brašna, na nju dodajte pola litre mlake vode i malo soli. Brašno tek postepeno dodajte vodi sve dok ne dobijete kompaktno, čvrsto tijesto. Pustite da se kratko odmori, a zatim ga podijelite na kuglice koje ćete razvlačiti.

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock
Kod razvlačenja tijesta najbitnije je strpljenje. Na stol stavite čisti stolnjak, tijesto lagano razvaljajte valjkom, a zatim ga vucite sa svih strana kako bi dobili gotovo proziran sloj tijesta.

Krumpir naribajte na sitno, ocijedite i zajedno s maslacem rasporedite po tijestu. Na ovu količinu tijesta, dovoljno će vam biti jedan kilogram krumpira i malo soli.

Pomoću stolnjaka zarolajte štrudle, premažite maslacem i pecite ih na 200 stupnjeva dok ne poprime lijepu, zlatnu boju.
Nadjevu od krumpira možete dodati još i luk koji ste najprije pirjali, protisnuti ili sitno sjeckani češnjak ili pak peršin. Punjenje od krumpira odlično će se složiti i sa slatkom crvenom paprikom ili čilijem, a želite li uživati u još bogatijoj piti, kombinaciji dodajte i pirjano mljeveno meso.

Dobar tek!

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Lucian 21:54 12. Siječanj 2017.

    Krumpir se svakako može ribati ( lakša i brža varijanta ), ali narezan na kockice daje potpuno drugačiji okus, onaj pravi. Luk nije potrebno pirjati, također neopisivo bolji okus. Sol i papar...dovoljno, a na kraju skuhati slanu vodu i premazati ... prikaži još!i ili zaliti krumpirušu...jer na kraju dana; sve je samo u okusu.