Recepti 28. siječnja 2015.

Dolce garbo i pura uz salatu od ribanoga kupusa

Dolce-garbo-i pura-uz-salatu
foto: Pixsell.hr
gastro postao gastro.24sata.hr
Evo jedan starinski splitski recept

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 465

Potrebno vam je

  • 2 kom janjeća jetra
  • 2 kom luk ,crveni
  • 400 g kukuruzno brašno ili krupica
  • 500 g kupus glavati, bijeli
  • 1 režanj češnjak
  • 1 vezica peršin, list
  • 0.50 dl ulje suncokretovo
  • 1 žlica vinski ocat
  • 1 žličica šećer, kristal
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Na ulju propirjajte sjeckani luk dok ne uvene pa dodajte usitnjeni peršin i češnjak.
  2. Dodajte jetrica i malo podlijte vodom.
  3. Pirjajte pola sata, a otprilike na pola kuhanja dodajte čep vinskog octa kako bi jelo dobilo na kiselosti.

Evo jedan starinski splitski recept

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.