gastro postao
Najomiljenija brza hrana
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 925
Potrebno vam je
- 200 g pšenično brašno, bijelo
- 10 g kvasac, svježi
- 1 dl mlijeko kravlje, punomasno
- 0.50 žličica šećer, kristal
- 2 žlica ulje maslinovo
- 1 žličica sol
- 200 g rajčice, cherry
- 200 g mozzarella
- 2 kom paprika, zelena
- 3 žlica kapari
- 50 g kozji sir
- list bosiljka
- origano
- 1 dl pasirana rajčica (passata)
Priprema
- Namažite lim maslinovim uljem.
- Prosijte brašno u posudu, u sredini načinite udubinu. U nju stavite izmrvljeni kvasac, šećer i mlako mlijeko, pa pomiješajte s malo brašna. Ostavite 15 minuta.
- Umiješajte maslinovo ulje i sol, pa s preostalim brašnom zamijesite tijesto.
- Oblikujte dvije jednako velike lepinje. Prebacite ih na lim, premažite aromatičnim uljem od češnjaka i ostavite 20 minuta.
- Očistite papriku i narežite je na rezance. Rajčice preprežite na osmine.
- Naribajte mozzarellu. Stanjeno tijesto premažite rajčicom, pa posložite minirajčice, paprike, kapare, mozzarellu,bosiljak, te pospite origanom.
- Stavite u zagrijanu pećnicu na 200°C i pecite 25 minuta.
- Na vruće pizze naribajte tvrdi kozji sir.
- Uz ovu kombinaciju sastojaka dobro se uklapaju i ploške pršuta, no u tome slučaju izbjegnite kozji sir i stavite neki “blaži” sir. Umjesto mozzarelle, da se pizza dobro zapeče koristite sir koji se dobro rastapa, ementaler ili gaudu.