gastro postao
Čitateljica Helena Kokan odlučila nas je iznenaditi s hrskavim domaćim grickalicama
Vrijeme pripreme: do 30 min
Težina pripreme: Jednostavno
Potrebno vam je
- 1 kom jaje kokošje
- 1 dl rajčica ( ketchup)
- 1 dl pasirana rajčica (passata)
- 1 žlica vrhnje kiselo (12% masti)
- glatko brašno
- peršin, list
- češnjak
- sol
- svježe mljeveni papar
- slatka paprika
- čili u prahu
Priprema
- Sve umutimo i dodajemo glatko brašno, sve dok ne dobijemo čvrsto tijesto koje se ne lijepi.
- Zatim ga izvaljamo pomoću mašinice za tjesteninu, sve do broja tri na mašinici.
- Kada smo dobili lijepo i glatko, razvaljano tijesto, režemo ga s mašinicom, na šire trakice, razdvojimo i pržimo u ulju, vrlo kratko. Čim počnu rumeniti, okrećemo ih i vadimo.
Izvor Helena Kokan