Recepti 03. listopada 2014.

Domaći baileys

gastro postao gastro.24sata.hr
Odvažite se pripremiti ovo svjetski poznato piće u vlastitoj kuhinji

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 15

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 310

Potrebno vam je

  • 800 ml vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
  • 600 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 250 g bijela čokolada
  • 50 g tamna čokolada
  • 150 g šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 1 mala žlica ekstrakt vanilije
  • 0.50 mala žlica aroma gorkog badema
  • 150 g dulche de lechea
  • 80 ml kuhana kava
  • 30 g prašak za puding od ruma i punča

Priprema

  1. Na vatri ugrijte slatko vrhnje, kavu i pola količine mlijeka. Uz stalno miješanje otopite obje čokolade, dulce de leche, smeđi šećer i arome.
  2. U ostatku mlijeka razmutite prašak za puding, ulijte u toplu smjesu i kuhajte dok se ne zgusne. Prelijte smjesu u posudu s poklopcem i ostavite preko noći na hladnome mjestu (ne u hladnjaku).
  3. Sutradan malo pomalo dodajte viski uz miješanje. Ulijte u boce i stavite u hladnjak.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.