Recepti 20. prosinca 2016.

Dopustite da vas osvoje najbrži kolačići ove zime

foto: Screenshoot
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovi jednostavni kolačići bit će idealno rješenje za nenajavljene goste ili brzinsko blagdansko grickanje

Brzo, slatko i fino, možemo li poželjeti nešto više? Jednostavni lisnati zalogaji začinjeni šećerom i tamnom čokoladom bit će sjajan dodatak blagdanskom stolu ili pak tek grickalica kojom ćete se zasladiti između pečenja deserata.

Bit će vam potrebno lisnato tijesto, bijeli i smeđi šećer i tamna čokolada. Tijesto razvaljajte na dva jednaka dijela, pospite ga šećerom i poprskajte čokoladom. Cijelu kombinaciju dodatno će zasladiti i nešto vanilin šećera. Preklopite drugim tijestom, zarolajte sa svake strane pa spremite u hladnjak na 15 minuta kako bi kasnije lakše rezali željene oblike.

Oblikujte, ispecite, a za to vrijeme pripremite otopljenu čokoladu koju možete začiniti cimetom. Kombinaciji dodajte kokos, sjeckane orašaste plodove ili mrvice bijele čokolade. Poslužite i gledajte kako se vaši gosti zadovoljno slade.

Cijeli postupak pripreme pogledajte u videu.
Dobar tek!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.