Recepti 26. ožujka 2017.

Fantazija u čaši s kremom od limuna i jagodama

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Slojevi fine kreme od limuna, aromatičnih pečenih jagoda i hrskave crumble komponente oduševit će vas na nekoliko razina...

Kremast i bogat slatki složenac od fine kreme od limuna i pečenih jagoda odličan je način da se rashladite za vrijeme toplijih dana, ali i savršen desert koji možete pripremiti čak i do dva dana unaprijed. Kremi od limuna trebat će nešto duže stajanje kako bi se stisla i dosegla potrebnu razinu čvrstoće. Jagode pak ispecite neposredno prije posluživanja, kratko ih ohladite i poslužite. Osvježavajuć i sladak - možete li zamisliti bolji proljetni desert?
 

krema od limete | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Potrebno vam je:

  • 500 ml slatkog vrhnja
  • 250 g šećera
  • 4 žlice limunovog ili soka limete
  • 130 g brašna
  • 80 g smeđeg šećera
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 šalica granole
  • 250 g jagoda
  • 1 prstohvat morske soli

Priprema:

  1. Slatko vrhnje, 200 g šećera i prstohvat soli stavite u posudu pa kuhajte dok se šećer i sol ne rastope.
  2. Kuhajte oko tri minute, maknite s vatre i umiješajte limunov sok ili sok limete.
  3. Spremite u hladnjak i dobro ohladite, najbolje preko noći.
  4. Kada se krema ohladila, zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  5. Pomiješajte brašno, smeđi šećer, vaniliju, prstohvat soli i maslac.
  6. Izrađujte prstima dok ne dobijete mrvičastu smjesu.
  7. Ubacite u pećnicu pa pecite oko pol sata dok ne poprimi smeđu boju.
  8. Ohladite i pomiješajte s gotovom granolom po izboru.
  9. Temperaturu pojačajte na 200 stupnjeva, a jagode pomiješajte s ostatkom soli i stavite na papir za pečenje.
  10. Pecite oko pet minuta.
  11. U čašu stavite kremu od limuna, pečene jagode pa pospite granolom. Ponovite postupak ili ostavite u jednom sloju.
  12. Poslužite ohlađeno.

U slast!

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Stela 18:33 26. Ožujak 2017.

    Na kraju recepta umjesto jabuka, vjerojatno bi trebalo pisati jagode?