Recepti 02. svibnja 2018.

Sretan 1. maj: Upoznajte deset moćnih jela s grahom

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ječam, kukuruz, kiseli kupus, mljeveno meso... Dodataka je nebojeno mnogo, ali samo je jedan glavni sastojak. Upoznajte deset najslasnijih jela s grahom!

Jela s grahom stvorena su za hladne zimske dane. Bilo da je riječ o kombinaciji s ostalim zimskim namirnicama ili ga spajate s kukuruzom i paprikom u finim, šarenim tortiljama – s grahom ne možete pogriješiti. Za vas smo pripremili deset moćnih jela koja će svakako začiniti svaki običan dan!

Grah | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Da bi dan počeo još bolje, dodajte mu sjajan tost od bijelog graha i gljiva. Osim doručka, ovo jelo može vam poslužiti i kao finger food ili divan dodatak druženju s prijateljima.

Isprobajte: Tost s gljivama i bijelim grahom

Pašteta od graha bit će odlična zamjena za onu od tune. Jednostavna je za pripremu, a sastojke u potpunosti možete prilagoditi vlastitom ukusu. Poslužite je uz tostirani kruh i gozba može početi!

Idealan snack: Pašteta od graha

Pašteta | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Gotovo da i nema osobe koja barem jednom nije guštala u dobrom pašta fažolu. Spoj tjestenine i graha samo u ovoj kombinaciji može funkcionirati najljepše ikad i upravo zato pašta fažol zauvijek ostaje draga uspomena kojoj se rado vraćamo.

Svi za stol: Dolazi pašta fažol

Pravo zimsko jelo koje grije na najbolji način svakako je ono u kojem se spajaju kiseli kupus i grah. Za pripremu će vam biti dovoljno manje od pola sata što ovo jelo čini idealnim ručkom tijekom radnog tjedna!

Klasik koji volimo: Kiseli kupus s grahom

Kako smo krenuli s jelima na žlicu koja uključuju grah, nikako ne smijemo zaboraviti i svevremenski ričet. Vole ga stari i mladi, a i nama svakako ulazi na popis najdražih jela s grahom.

Ručak za pet - ričet

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Osim juha i variva, grah može postati i sjajan dodatak brzim jelima kojima je tako teško odoljeti. Napravite od njega finu pljeskavicu pa je ubacite u pecivo ili pak pripremite slasne tortilje s mljevenim mesom i cijelom paletom šarenog povrća.

Okušajte se u burgerima od graha

Tortilje s mljevenim mesom

Jelima kao što je dobar stari gravče na tavče ne treba dodavati baš ništa. Bogate, kremaste teksture i finih okusa, ovo jelo postaje ultimativni favorit.

Gravče na tavče - jelo s kojim ne možete pogriješiti

gravče na tavče | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Grah, kukuruz, junetina i nezaobilazni čili - zvuči kao idealan meksički miks. Ukomponirajte ove namirnice u juhu i dobili ste pravi specijalitet - sjajan meksički gulaš!

Za zagrijavanje: Meksički gulaš

Svim ovim kombinacijama fali samo još jedna stvar - dobra salata! Jednostavnu grah salatu možete pripremiti tako da grahu dodate glavicu luka, malo octa i kvalitetno bučino ulje. Želite li salatu dodatno začiniti divnim notama kiselog kupusa, recept za takvu varijantu grah salate potražite na linku.

Salata od kiselog kupusa i graha

Dobar tek!

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Pjer 04:44 19. Siječanj 2017.

    ...kukuruz u grahu ? ,... čemu trovati grah kao carsko jelo sa kukuruzom ?