Recepti 03. listopada 2014.

Fešta od pljeskavica, avokada i jaja

gastro postao gastro.24sata.hr
Kombinacija samo za istinske gurmane

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 67

Pljeskavica

  • 200 g mljevena junetina
  • 400 g teletina, mljevena
  • 1 kom čili papričica
  • 1 žlica krušne mrvice
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 0.50 mala žlica sjemenke kardamona

Ostalo

  • 6 kom jaje kokošje
  • 1 kom avokado (mesnati dio)
  • 0.50 šalica pasirana rajčica (passata)
  • 1 šalica parmezan

Priprema

  1. Izmiješajte smjesu za pljeskavice i ostavite pola sata pa ih ispecite ih na tavi.
  2. Jaja ispecite na oko.
  3. Na tanjur prvo stavite jednu pljeskavicu, prekrijte je pečenim jajetom, polovicom avokada, polovicom umaka od rajčice i naribana sira. Ponovite postupak dok ne potrošite sve sastojke.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.