gastro postao
Pečeni losos ukusan je sam po sebi, a pogotovo u kombinaciji s wasabi umakom
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 337
Potrebno vam je
- 4 kom mladi luk
- 2 kom češnjak
- 1 vezica korijander
- 600 filet losos
- 3 žlica ulje suncokretovo
- sol
- svježe mljeveni papar
- 4 žlica creme fraiche
- 6 žlica sok od naranče (prirod. svježi)
- 2 žlica sok od limete
- 1 mala žlica hren
Priprema
- Mladi luk očistiti, oprati i narezati na kolutiće. Češnjak oguliti i sitno nasjeckati. Korijandar oprati i posušiti, listove odvojiti od stabljike. Nekoliko listova odvojiti za ukrašavanje a ostatak nasjeckati.
- Losos (bez kože)narezati na 8 komada. U širokoj tavi zagrijati ulje na srednjoj vatri i losos peći sa svih strana oko 6 minuta i zatim posoliti i popapriti.
- Creme fraiche pomiješati s 1 žlicom narančinog soka, posoliti i popapriti.
- Češnjak i luk dodati ribi i pirjati oko 1 minutu. Podliti sokom od limete i ostatkom narančinog soka. Doliti 100 ml vode i zakuhati te umiješati creme fraiche.
- U umak umiješati wasabi hren. Dodati nasjeckani korijandar, posoliti i popapriti.
Pečeni losos ukusan je sam po sebi, a pogotovo u kombinaciji s wasabi umakom