gastro postao
Za fiš paprikaš potrebne su vam minimalno dvije vrste ribe
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 415
Potrebno vam je
- 500 g som
- 500 g šaran
- 1.30 l voda
- 2 dl vino bijelo
- 500 g luk ,crveni
- 2 režanj češnjak
- 3 žlica ulje suncokretovo
- 1 žlica slatka paprika
- 1 kom čili papričica,sušena
- sol
- papar u zrnu
Priprema
- Ribu očistite, operite i narežite je na komade.
- U posudi na vrućem ulju zažutite sitno nasjeckan luk. Dodajte nasjeckan češnjak, slatku papriku, zdrobljen čili, te papar u zrnu i sve zalijte vodom. Pustite da vrije desetak minuta.
- Dodajte na komade narezanu ribu, bijelo vino, te sve lagano kuhajte četrdesetak minuta bez miješanja, povremeno protresajući.
- Posebno skuhajte široke rezance.