gastro postao
Francuzi su s razlogom svjetski poznati po svojim slasticama
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 45
Palačinke
- 250 g oštro brašno
- 1 žlica šećer, kristal
- 4 kom jaje kokošje
- 600 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 8 žlica ulje suncokretovo
Krema
- 500 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 4 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 5 žlica šećer, kristal
- 3 žlica gustin
- 220 g čokolada sa 70% kakaa
- 3 žlica maslac, slani
- 100 ml vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
Priprema
- Sve sastojke za palačinke izmiješajte u smjesu. Ostavite da odstoji.
- Za kremu stavite mlijeko na vatru i pustite da zavrije. U drugoj posudi istucite žumanjke, šećer i dodajte gustin. Dobro promiješajte pa polako dodajte uzavrelo mlijeko i miješajte. Vratite na vatru i kuhajte dok se ne počne zgušnjavati.
- Prelijte vruću kremu preko natrgane čokolade i dobro promiješajte. Dodajte maslac i miješajte dok se ne otopi. Malo ohladite. Odvojite manji dio kreme i u ostatak umiješajte tučeno vrhnje. Ispecite palačinke i svaku premažite kremom s vrhnjem pa redajte jednu na drugu. Prelijte ostatkom kreme i poslužite.