gastro postao
Ne morate se striktno držati sastojaka već umjesto kobasica možete ubaciti i buđolu ili neko drugo suho meso. Rezultat je uvijek isti - uništavanje do posljednjeg komadića!
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 710
Potrebno vam je
- 1000 g krumpir, zreli
- 4 kom kobasice (kranjske i sl.goved.+svinj.)
- 100 g šunka dimljena, kuhana
- 1 kom jaje kokošje
- 200 ml vrhnje kiselo (10% masti )
- 100 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Krumpire skuhajte u kori ili ga očistite pa skuhajte u posoljenoj vodi. U drugoj posudi skuhajte jaja. Kobasice prokuhajte nekoliko minuta u vreloj vodi.
- Krumpir i kobasice narežite na ploške te jaja ogulite i narežite. Posolite i popaprite krumpire, pospite s malo vegete pa ih promiješajte.
- Namažite maslacem vatrostalnu posudu pa složite red krumpira pa red kobasica, red narezanih jaja, ponovite isto još jedanput te završite redom krumpira i narezanom šunkom.
- lstucite jaje, dodajte vrhnje i mlijeko pa time prelijte jelo. Pecite oko 40 minuta na 180°C.
Izvor Skuhatćute