gastro postao
Isprobajte ukusni složenac od krumpira, kuhane šunke i cheddar sira
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 594
Potrebno vam je
- 2 kom luk ,crveni
- 1000 g krumpir, zreli
- 100 g panceta
- 6 kom jaje kokošje
- 150 g kuhana šunka
- 100 g cheddar
- 5 žlica ulje suncokretovo
- 1 žlica vlasac ( listovi)
- 300 ml vrhnje kiselo (10% masti )
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Krumpir u ljusci skuhajte u slanoj vodi, ogulite i narežite na ploške, a jaja skuhajte utvrdo.
- Luk narezan na ploške popecite na 2 žlice ulja. Izvadite ga, dodajte preostalo ulje pa popržite pancetu narezanu na tanke ploške.
- U nauljenu vatrostalnu posudu složite red krumpira, rasporedite luk, pancetu, jaja narezana na ploške, šunku narezanu na šire trake i ribani sir.
- Pospite vlascem i popaprite. Završite redom krumpira. Prelijte kiselim vrhnjem i zapecite na 200°c 35 minuta.
Izvor Skuhatćute