gastro postao
Savjetujemo da ovaj eksperiment s bučom u fritaji isprobate u svom domu.
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 10
Potrebno vam je
- 50 g sušena buča
- 100 g rukola
- 1 kom ljubičasti luk
- 100 g feta sir
- 20 g topljivi sir
- 8 kom jaje kokošje
- 1 dl vrhnje za kuhanje
- ulje maslinovo
- sol
- papar
Priprema
- Sušenu buču namočiti u vodi desetak minuta.
- Na maslinovom ulju pirjati sitno narezani ljubičasti luk, dodati ocijeđenu buču. Odvojeno izmiksati jaja i vrhnje za kuhanje u zdjeli.
- Dodati pomiješanu pirjanu buču i luk, na kockice izrezanu fetu i listiće rikule. Začiniti sa solju i paprom po želji.
- Rikulu možete zamijeniti špinatom ili blitvom. Vatrostalnu zdjelu namazati s maslacem i uliti smjesu.
- Na vrhu naribati topljeni sir ili parmezan.
- Peći u zagrijanoj pećnici na 180 Celzijevih stupnjeva cca 25 min. Servirati toplo sa sezonskom salatom.