Recepti 13. listopada 2014.

Fritaja od sušene buče

Fritaja od sušene buče
gastro postao gastro.24sata.hr
Savjetujemo da ovaj eksperiment s bučom u fritaji isprobate u svom domu.

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 10

Potrebno vam je

  • 50 g sušena buča
  • 100 g rukola
  • 1 kom ljubičasti luk
  • 100 g feta sir
  • 20 g topljivi sir
  • 8 kom jaje kokošje
  • 1 dl vrhnje za kuhanje
  • ulje maslinovo
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Sušenu buču namočiti u vodi desetak minuta.
  2. Na maslinovom ulju pirjati sitno narezani ljubičasti luk, dodati ocijeđenu buču. Odvojeno izmiksati jaja i vrhnje za kuhanje u zdjeli.
  3. Dodati pomiješanu pirjanu buču i luk, na kockice izrezanu fetu i listiće rikule. Začiniti sa solju i paprom po želji.
  4. Rikulu možete zamijeniti špinatom ili blitvom. Vatrostalnu zdjelu namazati s maslacem i uliti smjesu.
  5. Na vrhu naribati topljeni sir ili parmezan.
  6. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 Celzijevih stupnjeva cca 25 min. Servirati toplo sa sezonskom salatom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.