gastro postao
Omiljene tikvice u kombinaciji s parmezanom i domaćim jajima stvaraju kombinaciju okusa kojoj ćete se definitivno poželjeti vratiti.
Prvo jutarnje uživanje u hrani ne mora sadržavati nebrojeno mnogo sastojaka da bi bilo raskošno. Za ovu će vam fritaju biti potrebno svega nekoliko sezonskih sastojaka, a kombinacijom okusa osvojit će baš svakog tko je isproba.
Osim povrća, nemojte zaboraviti ni parmezan koji će čitavoj kombinaciji dati novu dimenziju okusa i ovu fritaju pretvoriti u omiljeni doručak ovog ljeta.
Potrebno vam je:
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 luk
- 4 tikvica
- 1 paprika
- 8 jaja
- Svježi peršin
- 40 g parmezana
Postupak pripreme:
- Zagrijte žlicu ulja u tavi pa dodajte tikvice koje ste nasjeckali na kolutiće, luk i papriku.
- Začinite i pirjajte deset minuta miješajući dok povrće ne omekša. Kratko ohladite.
- Istucite jaja, peršin i polovicu parmezana.
- U tavi zagrijte ulje, dodajte jaja, pa na njih ravnomjerno rasporedite povrće. Pecite fritaju bez miješanja dok rubovi ne poprime boju i odvoje se od tave, a sredina bude mekana.
- Maknite s vatre, pospite parmezanom pa pecite u pećnici još 3 do 4 minute.
Dobar tek!