gastro postao
Zasladite se fritulama
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 489
Potrebno vam je
- 500 g glatko brašno
- 20 g kvasac, svježi
- 2 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 80 g grožđice
- 1 kom limunova korica
- 50 g šećer, kristal
- 20 g maslac, neslani
- 2 dl mlijeko kravlje (1.8% masti )
- 50 ml rakija viljamovka
- 5 g sol
- 5 dl ulje suncokretovo
- 25 g šećer, u prahu
Priprema
- U posudu, po mogućnosti s okruglim dnom, staviti prosijano brašno, sol, žutanjke, šećer, groždice, rastopljeni maslac, pola količine rakije i naribanu koricu od limuna.
- U posebnoj posudi rastopiti malo šećera i kvasac u 1 decilitar mlijeka i ostaviti na toplom mjestu da se kvasac digne.
- Tada ga isto dodati u brašno i doliti još toliko mlijeka da tijesto bude tako mekano da se može vaditi žlicom.
- Kuhačom dobro izmiješati tijesto i ostaviti ga oko 30 minuta da se diže.
- Tada žlicom uzimati dio tijesta i stavljati da se prži u vruće ulje.
- Kod prženja svaki komad okretati da sa svih strana porumeni.
- Pržene fritule posložiti na tanjur, poprskati preostalom rakijom i posuti šećerom u prahu.