Recepti 01. veljače 2017.

Imamo najbolji recept za popečke!

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Popečci su idealna prilika da potrošite zaostalo povrće u hladnjaku i od njega izvučete ono najbolje.

Povrtni popečci idealna su prilika da jedete više povrća čak i ako niste preveliki ljubitelj. Predstavljaju sjajan ručak, a upakirati ih možete i u sendviče. Donosimo vam jednostavne trikove koji će pripremu popečaka učiniti još jednostavnijom.

Prvo pravilo najboljih popečaka bit će ono koje vam daje za pravo da u svoje popečke ubacite sir, svježe začinsko bilje i različite neuobičajene začine. Tako će vam za baznu smjesu biti potrebno povrće, aromatično bilje i začini, dobar sir i nešto čime ćete povezati povrtne pljeskavice.

popečci od batata | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Koristite dodatke koje možete lako naribati kako bi priprema bila što jednostavnija, a povrće se ispeklo ravnomjerno. Za to će najbolje poslužiti mrkva, krumpir i batat. Popečke na nešto drugačiji način možete pripremiti i od kukuruza, ali i od cvjetače i brokule. Nasjeckajte ih na sitno, kratko kuhajte, a zatim ih pretvorite u pire s komadićima i spojite u okruglice. 

Svaku kombinaciju najbolje će povezati jaje, a želite li u potpunosti izbaciti jaje iz priče, popečke spojite tekućinom u kojoj stoji slanutak. Dodajete li brašno, a želite se okrenuti zdravijoj varijanti, odličan odabir moglo bi biti brašno od slanutka.

Popečke možete pržiti ili ih završiti u pećnici. Odlučite li se za prženje, bit će hrskaviji dok će ih pećnice izaći nešto mekši. Za prženje popečaka nije potrebno puno ulja, tek da prekrije dno tave. 

Ove osnove pripreme popečaka mogle bi vam pomoći već kod sljedećeg ručka. Važno je samo zaigrati se, hrabro kombinirati sastojke i ukusni popečci bit će gotovi prije nego što možete zamisliti!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.