Recepti Svinjetina 21. travnja 2024.

Bolje ne može: Svinjsko pečenje s krumpirima

Svinjetina
15 MIN
90 MIN
4
JEDNOSTAVNO
Svinjeće pečenje
Kotleti bez kosti omotani slasnim i hrskavom kožicom - odlična nedjeljna pečenka
foto: Shutterstock
Neodoljivo jelo - svinjsko pečenje s krumpirima - bit će gotovo u tek nešto više od sat vremena!

Idealan odabir za nedjeljni ručak koji pripremaš za obitelj ili prijatelje. Ovo svinjsko pečenje uistinu se lako priprema i s njime ne možeš puno pogriješiti. Uz sočno meso posluži pečene krumpire ili pire krumpir, a ne zaboravi i na koju čašicu finog suhog bijelog vina poput graševine. 

Ne gasi ekran dok kuham

Savršeno svinjsko pečenje
15 MIN
pripreme
90 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Svinjski kare 700 g
  • Med 2 žlica
  • Senf 2 žlica
  • Jabučni ocat 1 žličica
  • Soja umak 1 žlica
  • Crni papar
  • Sol
Postupak
  1. Najčešće se kotleti pripremaju razrezani na komade. Tako se, međutim, meso često presuši. Najbolje ih je peći u pećnici s kožicom. Ako je svinjetina masna, odreži masni dio, a kožicu omotaj oko mesa i poveži koncem.


  2. Zagrij pećnicu na 175°C. Pomiješaj u zdjeli med, senf, jabučni ocat, sojin umak, sol i papar.


  3. Položi svinjsku pečenku u plitak lim za pečenje. Jednolično prelij meso pripremljenom smjesom. Premažite ga sa svih strana. Meso stavi peći i peci nepokriveno oko sat do sat i pol. Povremeno polijevaj umakom koji se stvara oko pečenja.


  4. Kad nakon uboda vilicom izlazi iz mesa bistar sok, a kožica je jednolično hrskava, izvadi ga i pusti da odstoji još desetak minuta prije rezanja.


  5. Posluži uz krumpire i korjenasto povrće koje pečeš uz meso ili samo uz sezonsku salatu.


Isprobaj i ove savršene priloge uz pečenje...

Možda vas zanima... Savršeno kremast gratinirani krumpir sa sirom i vrhnjem Recepti Možda vas zanima... Spiralni krumpirići kakve još niste probali Recepti Možda vas zanima... Za ručak pripremi zapečeni krumpir sa sirom Recepti

 

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.