gastro postao
Idealan recept za kombinaciju s palentom, tjesteninom ili njokima...
Vrijeme pripreme: do 180 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 412
Potrebno vam je
- 1000 g govedina, srednje masna
- 6 režanj češnjak
- 4 kom luk ,crveni
- 3 kom mrkva, crvena
- 2 list lovorov list
- 2 dl crno vino
- 1 dl pasirana rajčica (passata)
- 2 mala žlica crvena paprika
- 1 mala žlica kim
- 1.50 žlica vinski ocat
- 1 vezica peršin, list
- voda
- sol
- papar
- ulje maslinovo
Priprema
- Luk narežite na sitno, mrkvu na krupnije ploške, a češnjak ogulite. Govedinu narežite na kockice.
- Na maslinovom ulju popržite luk, dodajte režnjeve češnjaka i začine, pustite da se kratko poprže pa dodajte meso. Promiješajte i zapecite kratko meso, podlijte crnim vinom i pirjajte 5 min.
- Dodajte pire od rajčice, vinski ocat, posolite i popaprite. Podlijte vodom ako je potrebno, poklopite i pustite gulaš da se kuha na laganoj vatri oko 2h, povremeno podlijevajte s vodom.
- Kada je gulaš gotov posipajte ga s grubo nasjeckanim svježim peršinovim listom i servirajte uz palentu, tjesteninu, njoke...