Recepti 17. ožujka 2017.

Grah na gusto u sasvim novom ruhu

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Sjajan spoj graha, slanine i šampinjona u jednostavnom jelu koje se idealno slaže s baš svakim prilogom

Bez obzira jede li vam se danas palenta, tjestenina, riža ili neki drugi prilog, s grahom na gusto ne možete pogriješiti. Čitavo malo bogatstvo povrća odlično će se složiti s grahom, a najbolje od svega, ovo je jelo gotovo u samo pola sata. Pirjajte povrće, dodajte temeljac pa pustite da omekša.

Ubacite grah iz konzerve i navalite na svoj tanjur finog domaćeg ručka.
gravče na tavče | Author: Thinkstock foto: Thinkstock


Potrebno vam je:

  • 1 konzerva graha
  • 3 žlice sjeckane rajčice
  • 100 g šampinjona
  • 100 g slanine
  • 2 lovorova lista
  • 1 glavica luka
  • 1 glavica mrkve
  • 1 paprika
  • 1 žličica crvene dimljene paprike
  • Temeljac
  • Peršin
  • Maslac
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Luk nasjeckajte na sitno.
  2. Bacite ga u posudu u kojoj ste otopili maslac.
  3. Pustite da se pirja pa dodajte nasjeckanu slaninu i ribanu ili sitno sjeckanu mrkvu.
  4. Kratko pirjajte, a zatim ubacite sitno sjeckanu papriku.
  5. Pirjajte oko pet minuta.
  6. Za to vrijeme očistite šampinjone i nasjeckajte ih na veće komade.
  7. Dodajte ih povrću.
  8. Ubacite sjeckanu rajčicu iz konzerve.
  9. Povrću dodajte temeljac, začinite soli paprom i crvenom paprikom pa ubacite i lovorov list.
  10. Pustite da se povrće kuha dok ne omekša.
  11. Zadnjih pet minuta ubacite grah i pustite da se još kratko kuha.
  12. Na kraju ubacite sitno sjeckani peršin. 

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.