gastro postao
Mesu divljači savršeno pristaje okus vrganja i palenta kao prilog
Vrijeme pripreme: više od 180 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 259
Potrebno vam je
- 3 kom luk ,crveni
- 2 kom svinjska nogica
- 300 g kosti (junetina, jaretina, janjetina)
- 400 g junetina
- 400 g svinjetina,srednje masna
- 400 g veprovina
- 400 g srnetina
- 2 kom mrkva, crvena
- 1 kom celer (cijeli)
- 2 kom peršin, korijen s lišćem
- 1 kom korabica
- 2 žlica mast svinjska, nesoljena
- 1 dl pasirana rajčica (passata)
- 2 žlica sušeni vrganji
- 2 dl vino bijelo
- sol
- svježe mljeveni papar
- lovorov list
- 2 žlica crvena paprika
- kukuruzno brašno ili krupica
Priprema
- Meso divljači nasjeckajte na kockice veličine zalogaja i marinirajte u soli, papru, malo ulja 24 sata.
- Na svinjskoj masti pirjajte sitno nasjeckani luk, posolite. Na luk dodajte svinjske nogice, kosti i narezano povrće, zalijte vodom da prekrije sastojke. Posolite, popaprite, dodajte lovorov list i kuhajte oko 3 sata. Po potrebi podlijevajte vodom.
- Nakon 3 sata izvadite povrće, svinjske nogice i kosti te u temeljac dodajte meso nasjeckano na kockice, začinite mljevenom paprikom, soli i paprom. Dodajte pasiranu rajčicu i prah od vrganja i kuhajte još 2 sata.
- Pola sata prije kraja kuhanja dodajte 2 dl bijelog vina. Palentu skuhajte u slanoj vodi u koju ste dodali malo masnoće i poslužite uz gulaš.