Recepti 13. listopada 2014.

Gulaš od divljači s palentom

Gulaš od divljači s palentom
gastro postao gastro.24sata.hr
Mesu divljači savršeno pristaje okus vrganja i palenta kao prilog

Vrijeme pripreme: više od 180 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 259

Potrebno vam je

  • 3 kom luk ,crveni
  • 2 kom svinjska nogica
  • 300 g kosti (junetina, jaretina, janjetina)
  • 400 g junetina 
  • 400 g svinjetina,srednje masna
  • 400 g veprovina
  • 400 g srnetina
  • 2 kom mrkva, crvena
  • 1 kom celer (cijeli)
  • 2 kom peršin, korijen s lišćem
  • 1 kom korabica
  • 2 žlica mast svinjska, nesoljena
  • 1 dl pasirana rajčica (passata)
  • 2 žlica sušeni vrganji
  • 2 dl vino bijelo
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • lovorov list
  • 2 žlica crvena paprika
  • kukuruzno brašno ili krupica

Priprema

  1. Meso divljači nasjeckajte na kockice veličine zalogaja i marinirajte u soli, papru, malo ulja 24 sata.
  2. Na svinjskoj masti pirjajte sitno nasjeckani luk, posolite. Na luk dodajte svinjske nogice, kosti i narezano povrće, zalijte vodom da prekrije sastojke. Posolite, popaprite, dodajte lovorov list i kuhajte oko 3 sata. Po potrebi podlijevajte vodom.
  3. Nakon 3 sata izvadite povrće, svinjske nogice i kosti te u temeljac dodajte meso nasjeckano na kockice, začinite mljevenom paprikom, soli i paprom. Dodajte pasiranu rajčicu i prah od vrganja i kuhajte još 2 sata.
  4. Pola sata prije kraja kuhanja dodajte 2 dl bijelog vina. Palentu skuhajte u slanoj vodi u koju ste dodali malo masnoće i poslužite uz gulaš.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.