gastro postao
Dalmatinska juha sa škarpinom i bijelim vinom
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 276
Potrebno vam je
- 600 g škarpina
- 4 režanj češnjak
- 1 kom peršin, list
- 1 kom lovorov list
- 0.50 dl vino bijelo
- 3 žlica ulje maslinovo
- 1 žlica riža, nepolirana
- sol
- papar
Priprema
- U vrelu vodu potopite nekoliko režnjeva češnjaka, stručak peršina, i lovorov list.
- Nakon nekoliko minuta kuhanja dodajte škarpine očišćene, oprane, isječene na komade (odbacite glave) i pustite da se kuhaju na laganoj vatri, podlijevajući s bijelim vinom.
- Ubacite rižu i kuhajte dok ne omekša, a juha dobro zagusti. Izvadite stručak kuhanog peršina, a ubacite malo svježeg nasjeckanog i pospite maslinovim uljem.