Recepti 13. listopada 2014.

Gusta juha s bakalarom i curryjem

Gusta juha s bakalarom i curryjem
gastro postao gastro.24sata.hr
Ukusna gusta riblja juha

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 719

Potrebno vam je

  • 30 g maslac, slani
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 kom celer stabljika
  • 1 režanj češnjak
  • 1.50 žlica curry
  • 700 ml povrtni temeljac
  • 1 kom lovorov list
  • 350 g bakalar
  • 2 mala žlica limunov sok
  • 4 žlica vrhnje kiselo (20% masti)
  • 2 mala žlica začinsko bilje
  • sol
  • papar

Priprema

  1. U posudi rastopite maslac ili margarin i ulje, dodajte luk, celer i češnjak, pa lagano pirjajte da omekšaju, ali ne posmeđe.
  2. Umiješajte curry u prahu, pirjajte jednu minutu, dodajte temeljac (možete upotrijebiti i riblji temeljac), lovorov list, sol i papar. Pustite da zakuha.
  3. Dodajte ribu, poklopite i kuhajte na laganoj vatri oko 10 minuta, sve dok riblje meso ne bude sasvim mekano.
  4. Izmrvite ribu, dodajte rajčice, pire od rajčica, rižu, mrkvu i limunov sok. Pustite da ponovo zakuha, poklopite i kuhajte 20 minuta, sve dok riža ne omekša.
  5. Umiješajte vrhnje ili svježi meki sir i začinsko bilje, po potrebi dodajte još soli ili papra. Ponovo zagrijte i poslužite s obiljem hrskavog kruha. Za ovu juhu možete upotrijebiti i kozice (škampe), kolju, dimljenu ribu ili losos, ili pak miješane ribe.

Ukusna gusta riblja juha

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.