gastro postao
Ukusna gusta riblja juha
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 719
Potrebno vam je
- 30 g maslac, slani
- 1 žlica ulje maslinovo
- 1 kom luk ,crveni
- 2 kom celer stabljika
- 1 režanj češnjak
- 1.50 žlica curry
- 700 ml povrtni temeljac
- 1 kom lovorov list
- 350 g bakalar
- 2 mala žlica limunov sok
- 4 žlica vrhnje kiselo (20% masti)
- 2 mala žlica začinsko bilje
- sol
- papar
Priprema
- U posudi rastopite maslac ili margarin i ulje, dodajte luk, celer i češnjak, pa lagano pirjajte da omekšaju, ali ne posmeđe.
- Umiješajte curry u prahu, pirjajte jednu minutu, dodajte temeljac (možete upotrijebiti i riblji temeljac), lovorov list, sol i papar. Pustite da zakuha.
- Dodajte ribu, poklopite i kuhajte na laganoj vatri oko 10 minuta, sve dok riblje meso ne bude sasvim mekano.
- Izmrvite ribu, dodajte rajčice, pire od rajčica, rižu, mrkvu i limunov sok. Pustite da ponovo zakuha, poklopite i kuhajte 20 minuta, sve dok riža ne omekša.
- Umiješajte vrhnje ili svježi meki sir i začinsko bilje, po potrebi dodajte još soli ili papra. Ponovo zagrijte i poslužite s obiljem hrskavog kruha. Za ovu juhu možete upotrijebiti i kozice (škampe), kolju, dimljenu ribu ili losos, ili pak miješane ribe.
Ukusna gusta riblja juha