gastro postao
Fino, hranjivo varivo s tjesteninom, keljom, kobasicom i grahom za odmor od roštiljskog vikenda
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 818
Potrebno vam je
- 1 kom kelj glavati
- 250 g kobasice (kranjske i sl.goved.+svinj.)
- 1 kom luk ,crveni
- 3 režanj češnjak
- 430 g grah, bijeli
- lovorov list
- 1.50 l pileći temeljac
- ulje maslinovo
- sol
- svježe mljeveni papar
- 150 g tjestenina s jajima
Priprema
- Kobasicu narežite na kolutove i kratko prepržite u dubokom loncu. Izvadite i ostavite sa strane.
- U isti lonac dodajte malo maslinova ulja pa prepržite sitno nasjeckani luk, dodajte češnjak i kelj nasjeckan na trakice. Promiješajte, smanjite vatru, poklopite i pustite da kelj uvene, uz povremeno miješanje. Posolite i popaprite.
- Kada je kelj uvenuo dodajte ocijeđeni i isprani grah, lovorov list, kobasicu i pileći temeljac, pustite da prokuha, pa smanjite vatru i kuhajte još 10 minuta. Dodajte tjesteninu i kuhajte još 5 minuta. Poslužite toplo.