gastro postao
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Složeno
Kalorija po osobi: 721
Tijesto
- 1 kg glatko brašno
- 2 žlica ulje suncokretovo
- 250 ml voda
- 1 žličica sol
Punjenje
- 1 kg mljevena junetina
- 250 g loj
- 2 kom luk ,crveni
- 1 vezica korijander, svježi
- 1 vezica peršin, korijen s lišćem
- ljuta paprika
- papar
- sol
- 1 žlica korijander
- voda
Priprema
- Tijesto: U brašno dodati ostale sastojke i mijesiti 20- 40 min dok ne bude meko kao resica uha.
- Zamotati u prozirnu foliju i staviti u frižider na pola sata.
- Punjenje: Mljevenom mesu dodati mljeveni loj i sve zajedno pomiješati.
- Luk narezati sitno i pomiješati s mesom.
- Dodati u meso nasjeckani korijander, peršin i ostale začine.
- Ulijevati u meso hladnu vode (ili ohlađeni temeljac) dok smjesa ujednači i izgleda lagano prekrivena vlagom.
- Ostaviti da odstoji pola sata.
- Hinkali: Tijesto razvaljati u kobasicu i rezati na komadiće težine po 40 g.
- Razvaljati njih u krugove debljine 2 milimetra
- U krugove staviti punjenje od mesa po 40 g u svaki
- Krajeve tijesta složiti u nabore po krugu i dobro zalijepiti te gornji dio odrezati. Na kraju, ovo izgleda kao napunjena vrećica od tijesta.
- U velikom loncu zagrijavati vodu do vrenja.
- Sa žlicom zavrtiti vodu u loncu da se stvori vrtlog i u njega ubaciti vrećice, po 4- 5 komada odjednom. Ovo sprječava da se zalijepe na dno.
- Pustiti neka se kuhaju 12 minuta.
- Kad se hinkalije počnu okretati trbuhom prema gore, izvaditi ih na tanjur i posipati svježe mljevenim crnim paprom.
Kako se jedu: uzeti za vrh “vrećice” i zagristi od dolje tako da se “posrče” juha koja se napravi u njima.