Recepti 23. listopada 2015.

Hinkali

hinkali
foto: Goran Jakuš
gastro postao gastro.24sata.hr

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Složeno

Kalorija po osobi: 721

Tijesto

  • 1 kg glatko brašno
  • 2 žlica ulje suncokretovo
  • 250 ml voda
  • 1 žličica sol

Punjenje

  • 1 kg mljevena junetina
  • 250 g loj
  • 2 kom luk ,crveni
  • 1 vezica korijander, svježi
  • 1 vezica peršin, korijen s lišćem
  • ljuta paprika
  • papar
  • sol
  • 1 žlica korijander
  • voda

Priprema

  1. Tijesto: U brašno dodati ostale sastojke i mijesiti 20- 40 min dok ne bude meko kao resica uha.
  2. Zamotati u prozirnu foliju i staviti u frižider na pola sata.
  3. Punjenje: Mljevenom mesu dodati mljeveni loj i sve zajedno pomiješati.
  4. Luk narezati sitno i pomiješati s mesom.
  5. Dodati u meso nasjeckani korijander, peršin i ostale začine.
  6. Ulijevati u meso hladnu vode (ili ohlađeni temeljac) dok smjesa ujednači i izgleda lagano prekrivena vlagom.
  7. Ostaviti da odstoji pola sata.
  8. Hinkali: Tijesto razvaljati u kobasicu i rezati na komadiće težine po 40 g.
  9. Razvaljati njih u krugove debljine 2 milimetra
  10. U krugove staviti punjenje od mesa po 40 g u svaki
  11. Krajeve tijesta složiti u nabore po krugu i dobro zalijepiti te gornji dio odrezati. Na kraju, ovo izgleda kao napunjena vrećica od tijesta.
  12. U velikom loncu zagrijavati vodu do vrenja.
  13. Sa žlicom zavrtiti vodu u loncu da se stvori vrtlog i u njega ubaciti vrećice, po 4- 5 komada odjednom. Ovo sprječava da se zalijepe na dno.
  14. Pustiti neka se kuhaju 12 minuta.
  15. Kad se hinkalije počnu okretati trbuhom prema gore, izvaditi ih na tanjur i posipati svježe mljevenim crnim paprom.Kako se jedu: uzeti za vrh “vrećice” i zagristi od dolje tako da se “posrče” juha koja se napravi u njima.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.