gastro postao
Ovaj recept za hladetinu izvrsna je alternativa za sve vegeterijance.
Vrijeme pripreme: više od 180 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 40
Potrebno vam je
- 200 g grašak zeleni (smrznuti)
- 3 kom mrkva, crvena
- 1 kom crvena paprika
- 300 g cvjetača (samo cvijet)
- 2 kom peršin, korijen
- 1 kom celer, korijen
- peršin, list
- 12 list zelatina
- 2 kom povrtni temeljac za jela podravka
Priprema
- Od litre vode napravite temeljac tako da vodu zakuhate i dodate joj povrtnu kocku.
- Listiće želatine namočite u hladnoj vodi i ubacite u temeljac. U ohlađenu posudu ili posudice za hladetinu ulijte pola cm temeljca sa želatinom i pustite ga da se stegne.
- Na njega posložite po dužini kroz sredinu kalupa jaja i uokolo kuhano povrće. Mrkvu, papriku, korijen celera i peršina narežite na kockice, a cvjetaču razlistajte na cvjetiće.
- Sve zalijte preostalim napola ohlađenim temeljcem sa želatinom.
- Stavite u hladnjak kako bi se hladetina stisnula do kraja.
- Prije poslužvanja oprezno je odvojite od rubova posude i izvrnite na tanjur.
Izvor Skuhatćute