gastro postao
Savršen odabir juhe za osvježenje tijekom vrućih ljetnih dana
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 290
Potrebno vam je
- 1 kg dinje
- 400 g većih kozica
- cvijet soli
- 100 g sjemenki bundeve
Priprema
- Izaberite manju dinju ili po potrebi dvije. Prerežite je, očistite od sjemenki i ogulite koru. Nasjeckajte dinju na srednje velike komade.
- Juhu nemojte kuhati kako se termičkom obradom ne bi izgubili miris i svježina pa stoga pripremite blender. Usitnite dinju u blenderu te začinite po ukusu s malo soli i žlicom maslinovo ulja.
- Finu gustu smjesu ohladite.
- Kozice očistite i odvojite 400 g repova od glava. Uvaljajte ih u sitno nakosane sjemenke buče. Lako će ih primiti jer su vlažne te ih kratko pržite na malo maslinova ulja. Možete ih nabosti i na štapiće.
- Sačuvajte umak od prženja i pokapajte ga po juhi koju možete servirati u staklenoj zdjelici ili čaši kako bi narančasta boja izgledala atraktivnije.
- Pržene repiće kozica “objesite” o rub. Izbjegavajte papar u ovom jelu jer je prejak za nježnu dinju.
Izvor "S okusom mora i soli", Marin Rendić