Recepti 13. listopada 2014.

Hladna juha od dinje s kozicama

Hladna juha od dinje s kozicama
gastro postao gastro.24sata.hr
Savršen odabir juhe za osvježenje tijekom vrućih ljetnih dana

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 290

Potrebno vam je

  • 1 kg dinje
  • 400 g većih kozica
  • cvijet soli
  • 100 g sjemenki bundeve

Priprema

  1. Izaberite manju dinju ili po potrebi dvije. Prerežite je, očistite od sjemenki i ogulite koru. Nasjeckajte dinju na srednje velike komade.
  2. Juhu nemojte kuhati kako se termičkom obradom ne bi izgubili miris i svježina pa stoga pripremite blender. Usitnite dinju u blenderu te začinite po ukusu s malo soli i žlicom maslinovo ulja.
  3. Finu gustu smjesu ohladite.
  4. Kozice očistite i odvojite 400 g repova od glava. Uvaljajte ih u sitno nakosane sjemenke buče. Lako će ih primiti jer su vlažne te ih kratko pržite na malo maslinova ulja. Možete ih nabosti i na štapiće.
  5. Sačuvajte umak od prženja i pokapajte ga po juhi koju možete servirati u staklenoj zdjelici ili čaši kako bi narančasta boja izgledala atraktivnije.
  6. Pržene repiće kozica “objesite” o rub. Izbjegavajte papar u ovom jelu jer je prejak za nježnu dinju.

Izvor "S okusom mora i soli", Marin Rendić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.