Recepti 24. ožujka 2017.

Savršenstvo: Hrskava piletina s roštilja

Hrskava piletina s roštilja
foto: 24sata
gastro postao gastro.24sata.hr
Uživanje u mesu s roštilja nikada nije izgledalo bolje. Prepustite se uživanju u malim komadićima čiste sreće

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 55

Potrebno vam je

  • 1 pile
  • 1 glavica luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 400 g pelata
  • 100 ml soka od ananasa 
  • 2 žlice smeđeg šećera
  • 2 žlice soja umaka
  • 1 žlica senfa 
  • 1 žlica majčine dušice
  • sol

Priprema

  1. Rešetku roštilja dobro premažite uljem. Zagrijte roštilj.
  2. Očistite pa narežite luk i češnjak za umak.
  3. Na umjerenoj vatri zagrijte ulje pa oko pet minuta popržite luk i češnjak te dodajte preostale sastojke za umak. Sve promiješajte i poklopljeno kuhajte oko pet minuta na slaboj vatri.
  4. Polovicu umaka ostavite na toplome mjestu, a drugom polovicom premažite meso pa ga pecite 15 minuta sa svake strane uz premazivanje.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.