gastro postao
Uživanje u mesu s roštilja nikada nije izgledalo bolje. Prepustite se uživanju u malim komadićima čiste sreće
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 55
Potrebno vam je
- 1 pile
- 1 glavica luka
- 2 režnja češnjaka
- 400 g pelata
- 100 ml soka od ananasa
- 2 žlice smeđeg šećera
- 2 žlice soja umaka
- 1 žlica senfa
- 1 žlica majčine dušice
- sol
Priprema
- Rešetku roštilja dobro premažite uljem. Zagrijte roštilj.
- Očistite pa narežite luk i češnjak za umak.
- Na umjerenoj vatri zagrijte ulje pa oko pet minuta popržite luk i češnjak te dodajte preostale sastojke za umak. Sve promiješajte i poklopljeno kuhajte oko pet minuta na slaboj vatri.
- Polovicu umaka ostavite na toplome mjestu, a drugom polovicom premažite meso pa ga pecite 15 minuta sa svake strane uz premazivanje.