Recepti 5868 prikaza 16. srpnja 2017.

Ispecite domaće slane štapiće za samo 8 minuta

Thinkstock
Većinu posla za pripremu ovih štapića odradit će vaš mikser i pećnica.

Ovi jednostavni štapići sa sirom odlična su užina ili večera. Pripremite tijesto ranije kako bi se udvostručilo i ispecite ih neposredno prije posluživanja. Posložite ih na veliku drvenu dasku, stavite zdjelice s umacima po želji i oduševite društvo!

 

Možda vas zanima... Jeste li čuli za genijalan kruh koji se ne mijesi? Špajza


 

Lagana tekstura, miris parmezana i kremasti umaci su pobjednička kombinacija.  

Sastojci:

  • 500 g brašna
  • 3 dcl tople vode
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 čajna žličica šećera
  • 2 čajne žličice soli
  • 1 pakiranje suhog kvasca
  • 50 g maslaca
  • Češnjak u prahu
  • Parmezan 

Priprema:

  1. Izmiksajte vodu, šećer i kvasac. Pričekajte nekoliko minuta, a zatim dodajte brašno, sol i maslinovo ulje i nastavite miksati. Ako primijetite da je tijesto previše ljepljivo, dodajte žlicu brašna.
  2. Prekrijte zdjelu krpom i pustite da se tijesto digne. Obično je potrebno sat i pol da se udvostruči.
  3. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Podijelite tijesto u dva dijela i svaki dio u 8 kuglica. Rukama oblikujte tijesto dok ne dobijete štapiće duge petnaestak centimetara i široke otprilike dva centimetra. 
  4. Posložite ih na papir za pečenje i pecite 7-8 minuta. Izvadite ih i brzo premažite rastopljenim maslacem u koji ste stavili pola žličice soli i malo češnjaka u prahu. Završite ukusne štapiće naribanim parmezanom. 

 

Dobar tek!

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.