gastro postao
Vrlo jednostavan voćni desert možete raditi tijekom cijele godine jer barem jabuka uvijek ima
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 535
Potrebno vam je
- 400 g jabuka (mesnati dio)
- 2 kom jaje kokošje
- 2 dl mlijeko kravlje, punomasno
- 120 g pšenično brašno, bijelo
- 1 mala žlica mljeveni cimet
- 250 g kupine
- 4 dl jogurt (3.2% masti)
- 100 g šećer, kristal
- 3 dl ulje suncokretovo
- 1 prstohvat sol
Priprema
- Jabuku ogulite i uz pomoć noža izdubite tj. odstranite koštice te narežite na ploške debljine 3 do 4 mm.
- Od mlijeka, jaja, brašna, malo soli, malo šećera napravite tijesto kao za palačinke, samo malo gušće, a na kraju umiješajte snijeg od bjelanca.
- U to smjesu umočite kolutove jabuka koje zatim pržite u masnoći do zlatnožute boje s jedne i druge strane. Vadite van na papirnati ubrus da upije višak masnoće.
- Šumsko voće pomiješajte sa šećerom i kuhajte na laganoj vatri, dok voće ne pusti sok te još kratko kuhajte dok se sok malo ne zgusne.
- Na tanjur kao podlogu stavite jogurt preliven umakom od šumskog voća, povrh čega poredajte kolutove prženih jabuka koje pospemo s prah šećerom i cimetom.
Izvor Branko Ognjenović