gastro postao
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
baza
- 4 žlica zobenih pahuljica
- 1 žlica džema od jagoda
- 1.50 žlica badema
- 1 žlica lanenih sjemenki
- 4 žlica vode
kakao krema
- 8 žlica oraha
- 2 žlica grožđica
- 1.50 žlica kakaa
- 1.50 žlica mljevenog šećera
- 1 žlica ulja
- 5 žlica vode
krema od jagoda
- 200 ml sojinog mlijeka
- 200 g jagoda
- 80 g šećera
- 1 žlica brašna
kokos krema
- 100 ml sojinog mlijeka
- 15 g šečera
- 50 g kokosa
- 25 g margarina
za ukras
- 40 g naribane čokolade za kuhanje
- 150 g jagoda
Priprema
- Baza: u vodu na laganoj vatri kuhati sjemenke lana dok ne postanu sluzave i ljepljive (otprilike 10ak minuta). U sjeckalicu (blenderu) obrađivati bademe, zob, džem, lan dok se ne dobije kompaktna masa. Masu staviti na dno kalupa.
- Krema od kakaa: sastojke obraditi u sjeckalici dok ne dobijemo glatku kremu (nalik nuteli). Premazati bazu.
- Krema od jagoda: kuhati mlijeko, šećer i brašno dok ne krene zgušnjavati, dodati jagode i kuhati još par minuta (konstantno mješajući). Premazati na kremu od kakao i ostaviti u frižideru da se stisne prije nanosa kokos kreme.
- Kokos krema: kratko kuhati mlijeko, šećer i kokos dok ne zgusne. U hladno smiksati margarin.
- Ukrasiti tortu nasjeckanim jagodama, naribanom čokoladom i kokosom.