Recepti 19. prosinca 2016.

Doručak kraljeva: Jaja s pršutom ili kuhanom šunkom

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Specijalitet koji ćete uspješno pripremiti u manje od 15 minuta

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 448

 

Potrebno vam je

  • 4 jaja
  • 8 režnjeva češnjaka
  • 0.25 šalice maslinova ulja
  • 100 g pršuta/kuhane šunke
  • 4 grančice majčine dušice
  • sol

Priprema

  1. Razdvojite žumanjke i bjelanjke.
  2. Na maslinovu ulju popržite češnjak. Izvadite pa u tavi zagrijte dvije žlice maslinova ulja. Nagnite tavu tako da se ulje slije na jednu stranu. U uljnu kupku izlijte bjelanjak i tri, četiri puta ga prelijte žlicom vrućeg ulja. Kad rubovi posmeđe, okrenite ga i pržite još 30 sekundi te ga šupljom žlicom izvadite na tanjur. Ponovite s preostalim bjelanjcima.
  3. I pršut pržite na maslinovu ulju 30-ak sekundi. Dodajte majčinu dušicu i pržite još minutu.
  4. Preko svakog bjelanjka prelijte žumanjak, koji možete i prethodno poširati na pari. Pospite češnjakom i solju te ukrasite pršutom.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.