Recepti 03. listopada 2014.

Jednostavna čokoladna torta

gastro postao gastro.24sata.hr
Pomiješajte sve sastojke za tijesto, izlijte ih u kalup i zapecite u pećnici

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 16

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 431

Tijesto

  • 2 g jaje kokošje
  • 300 g pšenično brašno, bijelo
  • 0.50 mala žlica sol
  • 20 g kakao u prahu, nezašećereni
  • 1 mala žlica soda bikarbona
  • 0.50 mala žlica prašak za pecivo
  • 320 g šećer, kristal
  • 145 ml vrhnje kiselo (10% masti )
  • 200 ml voda

Glazura

  • 150 g tamna čokolada
  • 440 g maslac, slani
  • 250 g šećer, u prahu
  • 2 žlica mlijeko kravlje ( 3.3% masti )

Priprema

  1. Namastite kalup za tortu i obložite stranice papirom za pečenje.
  2. Pomiješajte jaja pa dodajte brašno, sol, kakao, sodu bikarbonu i prašak za pecivo. Pomiješajte maslac i šećer dok ne dobijete smjesu sličnu krušnim mrvicama.
  3. Umiješajte jaja i promiješajte pa dodajte kiselo vrhnje i promiješajte. Izmiksajte pa dodajte smjesu s brašnom i kakaom. Ulijte vodu i promiješajte.
  4. Stavite smjesu u kalup i pecite 20 minuta pa izvadite i ohladite na sobnoj temperaturi. Za glazuru otopite 150 g čokolade u mikrovalnoj pećnici ili na pari.
  5. Istucite maslac i šećer pa ulijte otopljenu čokoladu. Ulijte mlijeko i miješajte dok se sve dobro ne sjedini. premažite tortu kremom. Ohladite dok se glazura ne stisne i ukrasite voćem.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.