gastro postao
Pomiješajte sve sastojke za tijesto, izlijte ih u kalup i zapecite u pećnici
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 16
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 431
Tijesto
- 2 g jaje kokošje
- 300 g pšenično brašno, bijelo
- 0.50 mala žlica sol
- 20 g kakao u prahu, nezašećereni
- 1 mala žlica soda bikarbona
- 0.50 mala žlica prašak za pecivo
- 320 g šećer, kristal
- 145 ml vrhnje kiselo (10% masti )
- 200 ml voda
Glazura
- 150 g tamna čokolada
- 440 g maslac, slani
- 250 g šećer, u prahu
- 2 žlica mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
Priprema
- Namastite kalup za tortu i obložite stranice papirom za pečenje.
- Pomiješajte jaja pa dodajte brašno, sol, kakao, sodu bikarbonu i prašak za pecivo. Pomiješajte maslac i šećer dok ne dobijete smjesu sličnu krušnim mrvicama.
- Umiješajte jaja i promiješajte pa dodajte kiselo vrhnje i promiješajte. Izmiksajte pa dodajte smjesu s brašnom i kakaom. Ulijte vodu i promiješajte.
- Stavite smjesu u kalup i pecite 20 minuta pa izvadite i ohladite na sobnoj temperaturi. Za glazuru otopite 150 g čokolade u mikrovalnoj pećnici ili na pari.
- Istucite maslac i šećer pa ulijte otopljenu čokoladu. Ulijte mlijeko i miješajte dok se sve dobro ne sjedini. premažite tortu kremom. Ohladite dok se glazura ne stisne i ukrasite voćem.
Izvor Skuhatćute