Recepti 18. siječnja 2017.

Jednostavno fino: Tjestenina s prokulicama

foto: thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Lagano jelo s omiljenim prokulicama sprema se brzinski, a daje divne okuse koji griju hladne dane

Spojite prokulice s tjesteninom, dodajte im krušne mrvice pa sve zajedno začinite omiljenim začinima. Tako je jednostavno! Ubaciti možete i kakvo sezonsko povrće ili pak jednostavno poslužiti ovo jelo uz zdjelu salate. Prokulicama i tjestenini pristaje baš sve!

Potrebno vam je:

  • 4 žlice maslinovog ulja
  • 6 žlice krušnih mrvica
  • 2 limuna, korica i sok
  • 1 režanj češnjaka
  • 100 ml bijelog vina
  • 2 žlice limunovog soka
  • 250 g prokulica
  • 500 g tjestenine
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Na tavi zagrijte dvije žlice ulja.
  2. Dodajte krušne mrvice, malo soli i papra.
  3. Kuhajte oko sedam minuta, povremeno pomiješajte.
  4. Maknite s vatre i dodajte pola limunove korice.
  5. Prebacite sve zajedno u drugu posudu.
  6. Tavu obrišite.
  7. Tjesteninu skuhajte.
  8. Prokulice najprije bacite na malo ulja i pecite ih dok ne dobiju boju.
  9. Zatim im dodajte češnjak i kuhajte oko 2 minute.
  10. Dodajte vino, još soli i papra.
  11. Kuhajte dok se količina vina ne smanji na pola.
  12. Umiješajte tjesteninu.
  13. Dodajte krušne mrvice, limunov sok i nekoliko žlica vode u kojoj se kuhala tjestenina pa vratite na vatru dok umak ne postane gust.
  14. Dodatno začinite.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.