gastro postao
Jednostavna, brza i fina, jakooo finaaa torta.
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 16
Težina pripreme: Jednostavno
Potrebno vam je
- 3 kom žumanjka
- 3 kom bjelanjka
- 5 žlica šećera
- 5 žlica ulja
- 1 kom praška za pecivo
- 6 žlica brašna
- 2 žlica kakaaa
- 5 dl slatkog vrhnja
- 6 dl jogobelle
- 1 kom instant želatine u prahu
- 1 žlica šećera
- 0.50 kg jagoda
- 100 g crne čokolade za kuhanje
- 100 g bijele čokolade
Priprema
- BISKVIT: Pjenasto umutiti žumanjke i šećer te redom dodavati ostale sastojke. Na kraju lagano umutiti snijeg od bjelanjaka. Pecite na 180 stupnjeva oko 30 min, te biskvit prerežite na dva dijela.
- KREMA: Vrhnje za šlag umutite i dodajte mu jogobellu koju ste prethodno umutili sa želatinom u prahu i šećerom. Kremu podijelite na dva dijela. U kalup promjera 26 cm stavite prvo biskvit, te na njega polovicu kreme i poslažite jagode, potom stavite drugu polovicu kreme i na kraju biskvit.
- DEKORACIJA: Čokoladu otopite na pari te prelijte po torti. Dok se čokolada hladi, odnosno stvrdne. Do tada napravite ganas od bijele čokolade te ukrasite po želji.
Jednostavna, brza i fina, jakooo finaaa torta.