gastro postao
Brzo, ukusno i zanimljivo jelo kombinirajte s drugim začinima, no pazite s paprom da ne poništite svježi okus lubenice
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 53
Potrebno vam je
- 1000 g lubenica (mesnati dio)
- 8 kom škampi
- 1 vezica kadulja
- sol
- papar
- ulje maslinovo
Priprema
- Srednje veliku sočnu i dozrelu lubenicu razrežite, ogulite do ružičastog dijela kore.
- Očistite od koštica, narežite na kocke i pripremite za blendanje. Juhu nemojte termički obrađivati kako ne bi izgubila okuse i svježinu.
- Blendajte dok ne dobijete jednoličnu finu kremastu juhicu i dok se začini ne spoje.
- Škampe očistite i vrlo kratko prokuhajte u toploj vodi. Kada se juha ohladi, još je jednom prođite mikserom kako bi se zapjenila.
- Narežite listiće bosiljka, a nekoliko ostavite da plivaju na vrhu. Uronite škampe u juhu i naslonite na tanjur ili zdjelicu.
- Doradite s nekoliko kapi maslinova ulja ili listićima morske soli po ukusu.
Izvor "S okusom mora i soli", Marin Rendić