gastro postao
Nenadmašan spoj okusa mrkve i češnjaka u zdravoj juhi
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 49
Potrebno vam je
- 500 g mrkva, crvena
- 10 režanj češnjak
- 2 kom krumpir, zreli
- 1 l povrtni temeljac
- 0.50 l mlijeko kravlje, punomasno
- 3 kriška kruh pšenični, bijeli
- 1 mala žlica sjemenke lana
- sol
- papar
- ulje maslinovo
Priprema
- Mrkvu i krumpir ogulite i operite pa ih narežite na manje kockice. Češnjak nasjeckajte na tanke ploške.
- Na maslinovom ulju popržite povrće, podlijte sa povrtnim temeljcem i mlijekom, posolite, popaprite, smanjite vatru i kuhajte 20 min.
- Kada je povrće kuhano, usitnite ga štapnim mikserom. Pojačajte vatru i kuhajte još 5 minuta.
- Kruh narežite na kockice pa ga kratko popržite na malo maslinova ulja uz često miješanje.
- Gotovu juhu posipajte lanenim sjemenkama i kockicama prepečenog kruha