gastro postao
Najbolja juha koju ćete probati! Vjerujte nam!
S obzirom na to da se muškatne (butternut) tikve mogu kupiti gotovo cijele godine, juhu od njih možeš raditi kad god ti padne na pamet, pa zašto je onda ne napraviš damas, ili ovaj tjedan i tako otvoriš sezonu!
Sjajan dodatak butternut tikvi su mrkva i ljutika, koje će cijelu kombinaciju učiniti upravo savršenom! Kada je juha gotova, umiješaj malo feta sira u nju, uzmite komad domaćeg hrskavog kruha i uživajte u slasnoj juhi!
Juha od pečene muškatne tikve i mrkve
Sastojci:
- 1 butternut tikva
- 5 velikih mrkvi
- 4 ljutike
- nekoliko listova kadulje
- sol i papar
- maslinovo ulje
- 2 l povrtnog temeljca
- feta sir
- vrhnje
Postupak:
- Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva.
- Mrkvu i tikvu očistiti i narezati na kockice. Dodati ljutiku i kadulju i povrće dobro posoliti i popapriti te pokapati maslinovim uljem.
- Prebaciti ga na lim obložen papirom za pečenje i peći oko sat vremena u zagrijanoj pećnici - dok rubovi ljutike ne dobiju lijepu zlatno smeđu boju.
- Kada je povrće pečeno, pomiješati ga s temeljcem, možete zdrobiti povrće drobilicom za krumpir kako bi dobili krem juhu.
- Zagrijati povrće i temeljac te poslužiti toplo s komadom feta sira i žlicom vrhnja, a sve zagrabite koricom hrskavog domaćeg kruha i uživajte!
Isprobaj i ova odlične recepte za povrtne krem juhe...