gastro postao
Nakon pohanih, pečenih, punjenih i tikvica s roštilja, vrijeme je za odličnu juhu!
Nemoj propustiti ovaj jednostavan recept za juhu od omiljenih tikvica, koja može biti odlično predjelo i brzinska večera. Idealna je za ljeto jer je lagana, a prednost je i to što je možeš jesti hladnu.
Sastojci su dovoljni za četiri tanjura juhe, a sigurni smo da će te razveseliti i to što je niskokalorična. Uživaj bez grižnje savjesti u toplim danima!
Sastojci:
- 400 g tikvice
- 2 dl punomasnog kravljeg mlijeka
- 1 žlica maslaca
- 1 žlica bijelog brašna
- 1 žlica nasjeckanog peršina
- 80 g kiselog vrhnja
- 8 dl vode
- sol, papar
Priprema:
- Očišćene i narezane tikvice stavi u posudu, prelijte sa sedam dl vode pa pusti da krčka desetak minuta.
- Dodaj mlijeko i maslac i kuhajte još nekoliko minuta na laganoj vatri. Potom ih skini s vatre i izmiksaj štapnim mikserom.
- Brašno pomiješaj s preostalim dl vode i dodaj juhi. Začini po želji, dodaj vrhnje i kuhaj još pet minuta.
- Makni s vatre, dodaj nasjeckani peršin i posluži uz kockice prepečenca.
Želimo ti dobar tek!